Praktisk om bryllup
Tillykke! Vi glæder os til at dele denne særlige dag med jer, hvor I siger ja til hinanden.
Vielse
Fastsætte datoen og bestil tid hos præsten:
Vielser/Kirkelige velsignelser ligger hos os lørdage kl. 11.00, kl. 13.00 eller kl. 15.00. Dato og tidspunkt aftales i god tid med præsten. For at blive viet i folkekirken skal mindst den ene af parret være medlem.
Før brylluppet kontaktes
Folkeregister i bopælskommunen. Her udstedes en såkaldt “prøvelsesattest”, der overfor præsten dokumenterer lovligheden af det påtænkte ægteskab. Prøvelsesattesten må ikke være mere end fire måneder gammel, når brylluppet holdes. Som grundlag for prøvelsesattesten udfyldes en blanket “ægteskabserklæring”, der kan hentes på www.borger.dk
Ansøgning om navneændring på bryllupsdagen sker via www.borger.dk. Husk, at I begge skal lave en anmodning om navneændring, hvis I tager hinandens navne.
Så snart prøvelsesattesten er udstedt, afleveres den i postkassen ved præstegården, Mølletoften 6/eller sendes sikkert via mail sammen med navn og adresse på to vidner, der skal være til stede ved vielsen.
Møde med præsten
Før vielsen kontakter præsten jer, så der kan aftales et møde, hvor I aftaler salmerne og gennemgår ritualet. Ritualet kan findes bag i Den Danske Salmebog eller her på folkekirkens hjemmeside. Hvis sognets præst har ferie, er det præsten i Skibet sogn, der står for vielsen.
Særlige forbehold
Musik
Hvis man har særlige ønsker om musik til brylluppet, skal man kontakte organisten i god tid.
Pyntning
Til alle vielser er der blomster på alteret. Yderligere pyntning af kirken står brudeparret selv for samt udgiften hertil.
Fotografering
Aftales med præsten.
Ris/fuglefrø m.m.
Det er ikke tilladt at kaste med ris eller fuglefrø.